Bloemenstreek

Hillegom is een echt bloemendorp, het ligt immers midden in de Bollenstreek. In het voorjaar bloeien de tulpen, hyacinten en narcissen volop. Iets later zijn er ook velden met alliums te zien. Wat niet iedereen weet, is dat er ook in de zomer en herfst veel bloemen te zien zijn. Meest belangrijke in die tijd is de dahlia. Er zijn meerdere dahliakwekers in de streek en ook diverse dahliashowtuinen. De dahlia’s bloeien van augustus tot eind oktober.

Dit wil je niet missen in de bloemenstreek:

De Tulip Barn in Hillegom, mooie tulpen showtuin om hippe foto’s te maken en een gezellige kas om wat te eten en te drinken.

De Tulip Experience in Noordwijkerhout, ontdek hier de magie van de tulp in het museumgedeelte. In de tulpentuin buiten geniet je van de prachtige kleuren en maak je de mooiste selfies.

De Tulperij in Voorhout, zowel in het voorjaar als in het najaar te bezoeken voor zowel o.a. een showtuin van voorjaarsbloemen als van dahlia’s. Boek bijvoorbeeld een excursie en leer van alles over de bloemen! Hier kun je in het najaar ook tulpenbollen kopen.

In de zomer/herfst kun je dahlia’s bewonderen. Er zijn verschillende showtuinen en events, kijk voor meer informatie bij Holland Dahlia Event.

Na het zien van zoveel mooie bloemen wil je zelf misschien ook wel wat van de kleurenpracht thuis hebben. De Fam Flowerfarm verkoopt online de allermooiste tulpen- en narcissenbollen en dahliaknollen. Pas op, want je wordt er hebberig van! Bij Hillegomse dahliakweker (met showtuin) I love Dahlia hebben ze ook een hele diversiteit aan verschillende soorten dahlia’s, bijna niet te kiezen!