Over ons

Wie zijn wij?

Wij zijn Kees en Marieke van Kampen, eigenaren van de Groene Bollenschuur B&B. We hebben 3 kinderen; Willem, Hidde en Faas. Kees is geboren en getogen in de Bollenstreek. Marieke is opgegroeid in de Noordoostpolder. We leerden elkaar kennen tijdens het studeren in Groningen. Na onze studie hebben we een lange wereldreis gemaakt en ook in de jaren daarna waren we vaak op reis. We wonen nu alweer 10 jaar in Hillegom en we kregen al snel zin om iets te gaan ondernemen in deze prachtige oude schuur. Kees komt al sinds zijn kindertijd in deze schuur en we vonden het zonde dat er niets meer mee gedaan werd. Het is een heel herkenbaar beeld in de Bollenstreek, iedereen kent de Groene Bollenschuur. En wij hadden wel ideeën! We zijn aan de slag gegaan in 2012 en na een hele lange tijd van voorbereidingen, plannen en processen konden we in april 2019 onze deuren openen.
Sinds we kinderen hebben staat het reizen op een lager en lokaler pitje. Één van de leuke dingen van het reizen vonden we het ontmoeten van verschillende mensen. Dat we nu weer allerlei mensen kunnen ontmoeten in onze B&B is één van onze beweegredenen voor het beginnen van deze onderneming. Een andere reden is dat we mensen kennis willen laten maken met deze mooie omgeving. In het voorjaar zijn we omringd door bollenvelden, het is dan echt genieten van alle bloeiende tulpen, narcissen en hyacinten. Ook in de andere seizoenen is het hier prachtig en er is van alles te doen in de omgeving. Het strand is op fietsafstand en je kunt eindeloos wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Liever een stad? Haarlem, Leiden en Amsterdam zijn dichtbij!
Over de Groene Bollenschuur

Onze B&B is gevestigd in een oude bollenschuur. Deze bollenschuur is één van de laatste houten bollenschuren van de streek. Het is een gemeentelijk monument. De schuur is herbouwd en uitgebreid waardoor we 5 prachtige, ruime en comfortabele gastenkamers hebben kunnen creëren. Het ontbijt wordt geserveerd in de lichte serre. De kamers kunnen geschakeld worden door middel van een deur.

De B&B gevestigd in Hillegom, ligt middenin de bollenstreek. In het voorjaar worden we omgeven door bloeiende velden. Ons terras grenst aan een bollenveld dus wat is er heerlijker dan genieten van een luxe ontbijt met zicht op de bloemen.